Varázstarisznya

A medve kinyitott egy szelencét, majdan így szólt: most lassan egzaltálódom. Ezután szépen felfedezte önmagát.

Friss topikok

  • zefi: helló pár napja újra kiosztották az ifjúsági Pulitzert, erre a blogra most találtam rá, tehát rea... (2009.11.03. 01:06) Pulitzer szülővárosának díja
  • artist86: Köszönöm az építő hozzászólásokat, vélhetően teljesen igazatok van! (2009.01.22. 11:21) Budapest kampány - sajnos minden nap látom...
  • Szamos Attila: Abszolut egyetertek. (2008.09.03. 22:56) Peking 2008 - II
  • Kis herceg: Elképesztő... Hogy lehet valaki ennyire szívtelen, mint Ön?! Engem ez háborít fel... A kis herceg... (2008.09.03. 13:07) Kötelezők röviden
  • pancho_sanza: I knew all the rules but rules do not know me... ...guaranteed. kötelező film Egyébként a karakte... (2008.04.13. 10:36) Into the Wild

2008.07.07. 23:18 artist86

Temetett szinglik

 

 

Szögezzünk le valamit mindjárt a legelején. Nem szoktam divatmagazinokat olvasni, mert nem érdekelnek különösebben. No de amikor egy filmre beül az ember, még ha az egy nyilvánvalóan női közönségnek készült alkotás is, vár valamit, ami valamelyest élvezhetővé teszi, legalább annyi tartalmat, ami elbír kilencvenpercnyi játékidőt.

E film közben azonban tényleg úgy éreztem magam, mintha semmi más nem történne azon kívül, hogy másodpercenként huszonnégy képkockában szemlélhetem a Cosmopolitan nyáriruha mellékletét - és ami a legnagyobb kitolás, hogy ezt az átverést képesek voltak majdnem két és félórán keresztül művelni velem és a többi gyanútlan mozilátogatóval.

Félreértés ne essék: bár sohasem lehetett kifejezett Szex és New York rajongónak mondani, az a néhány epizód, amit alkalmam nyílt megtekinteni, kifejezetten tetszett, friss és jópofa részekkel találkoztam, nem ritkán tanulság is szorult beléjük, összességében nagyon is szórakoztatónak találtam őket.

Na most gyakorlatilag az imént említett pozitívumokból semmit sem hagytak meg a készítők a moziváltozatban. A vontatott cselekményvezetésből bátran tanulmányt írhatnának valamelyik filmakadémián, az a dramaturgiai merészség pedig, hogy egy két és egynegyed órás mozi legfőbb - és majdnem egyetlen - konfliktusává azt emeljék, hogy Carrie Bradshaw vajon házasságot köt-e azzal a - tejesen hiteles módon az oltár lépcsője elől sírva eliszkoló -  bátortalan nagyfiúval, egészen bámulatos merészségre vall.

De tegyük hozzá, a mozi régóta a szemfényvesztés művészete is, és ez most is működik. A filmet a sztárok, a négy grácia jelenléte megmentette, s mindez megspékelve a leggiccsesebb divatfotókat megszégyenítő jelenetekkel és egy „hűmindjártafejemrecsapokhogyerremagamtólnemjöttemrá” szintű tanulsággal a végén elegendő volt ahhoz, hogy a film megduplázza a kevésnek éppen nem nevezhető - 65 millió dolláros - gyártási költségét.

Szólj hozzá!

Címkék: szex és new york


A bejegyzés trackback címe:

https://varazstarisznya.blog.hu/api/trackback/id/tr9558034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása